antwerpen-chocolade

9x Chocoloco in Antwerpen

België; het land van chocolade en bier. Waar kun je beter terecht voor een heerlijk weekend shoppen, stappen en choco-happen? Juist, in Antwerpen. Ontdek deze 9 chocolade hotspots die je chocoloco maken!  

antwerpen-chocolade
De stad van de chocolade: Antwerpen

Chocolatier Burie

Sinds 1962 al bezig met het maken van de lekkerste pralines. Kwaliteit en vakmanschap zijn de musts van deze chocolatier. Bij het zien van de vitrine die opgebouwd is met allemaal chocoladefiguren ben je al helemaal verkocht. Als je binnenkomt is dit een traditionele bonbonnière. Breng een bezoekje en geniet van de overheerlijke zoetigheidjes. Meer info: Chocolatier Burie.

Adresgegevens:
Nationalestraat 42
2000 Antwerpen, in België

Chocolade Del Rey

Chocoholics, opgelet! Volgens iedereen verkopen ze hier echt de lekkerste chocolade ooit. Na een dagje sightseeing en shoppen door Antwerpen is het echt een dikke aanrader(!!!) om hier heen te gaan om een heerlijk dessert te eten in the chocolate lounge. Meer info: Chocolade Del Rey.

Adresgegevens:
Appelmanstraat 5
2018 Antwerpen, in België

antwerpen-chocolade

Chocolatier Goossens

Pralines maken is voor chocolatier Goossens een levenslange passie. En die passie is echt te proeven in de heerlijke chocolade van Goossens. Ook is Goossens de ontwerper van de zogeheten Antwerpse handjes. Deze chocolaatjes in de vorm van een hand zijn een verwijzing naar de legende rond het ontstaan van Antwerpen. Benieuwd naar deze overheerlijke legende? Breng dan een bezoekje. Meer info: Chocolatier Goossens.

Adresgegevens:
Isabellalei 6
2018 Antwerpen, in België

Günther Watté

Even een break nodig tijdens al dat shoppen? Ga dan langs bij het Günther Watté café. Drink hier de overheerlijke Günther Watté’s chocoladekoffie met daarbij geserveerd een praline. Je geniet hier ultiem en je kan er vervolgens weer tegenaan. Meer info: Günther Watté.

Adresgegevens:
Steenhouwervest 30 B
2000 Antwerpen, in België

JITSK

JITSK chocolade; een nieuwe generatie van chocolade. Alles draait om liefde en respect voor de chocolade, vakmanschap en het gebruik van authentieke producten. De pralines van JITSK zorgen voor een smaakexplosie in je mond. Meer info: JITSK.

Adresgegevens:
Mechelsesteenweg 291
Berschem, in Antwerpen
België

antwerpen-chocolade

Joost Arijs

Bij de chocolatier Joost Arijs draait alles om de verfijnde smaak van de chocolade. Het moet volgens hen niet draaien om decoratie of extreme smaken, maar om de puurheid van de ingrediënten. En dit wordt waargemaakt. De creaties van Joost Arijs zijn een genot voor alle zintuigen. Meer info: Joost Arijs.

Adresgegevens:
Theodoor Van Rijswijckplaats 3
2000 Antwerpen, in België

Marcolini

Jezelf verwennen? Ga langs bij Marcolini. De opmaak van de pralines zijn prachtig, maar de smaak nog beter! Je kan kiezen uit allerlei gekke, magische smaken. Ga langs en droom even weg op het terras van Marcolini. Meer info: Pierre Marcolini.

Adresgegevens:
Kelderstraat 3
Antwerpen, in België

Philip’s biscuits

Wist je dat Antwerpen oorspronkelijk een echte ‘koekenstad’ is? Philip’s Biscuits wil dat beetje van Antwerpen terugbrengen en zijn zo hun winkel begonnen. Je kunt hier terecht voor de lekkerste met liefde en passie gemaakte koekjes. Betere koekjes dan bij Philip’s Biscuits kan je niet vinden in Antwerpen. Meer info: Philip’s Biscuits.

Adresgegevens:
Korte Gasthuisstraat 39
2000 Antwerpen, in België

The Chocolate Line

The Chocolate Line is uitgeroepen door de nationale en internationale pers tot de nummer 1 van de wereld. Je kunt hier echt de gekste dingen krijgen. Je hebt bijvoorbeeld chocolade pillen, chocolade shooters (hierbij beleef je de smaak door het op te snuiven) en cacao lippenstiften. Ook heb je hier leuke pralines, zoals: back to black met Amy Whinehouse op het chocolaatje en love  bobbies.

antwerpen-chocolade

Je kan het zo gek niet bedenken, genieten maar! Meer info: The Chocolate Line.

Adresgegevens:
Paleis op de Meir 50
Antwerpen, in België

antwerpen-chocolade

Zoals je ziet zit Antwerpen vol met chocolateries. Wat is jouw favoriet? Wij zijn benieuwd. Laat het ons weten!


Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je meegenieten van onze verhalen die wij delen op onze Instagram Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. 

Deel deze post

Over ons

Wij zijn een verliefd en inmiddels getrouwd stel die houden van reizen en dom ouwehoeren. Nieuwsgierig?

Contact met ons?

Dat kan! Klik hier.

Laatste berichten

Bekijk hier de laatste berichten per thema!

 Copyright © 2018 HuismanBoompjeBeestje