blog-recensie-film

A Quiet Place

Het was stil, maar niet voor lang!

Wil je op het randje van je stoel, bank, of schoot van je vriendinnetje zitten? Dan moet je deze film gaan kijken. Man, man, man, wat had deze film een hoop spanning in zich!

De pilot
Okay, ik zal bij het begin beginnen. Ik had zin in een filmpje en zij wilde de deur uit…zucht. Compromistijd dus. Ik stelde met goede hoop de bioscoop voor en die kwam door de keuring! Eerste stap is voltooid.

Stap 2: De filmkeuze
Je kent het wel: zij wil iets zoetsappig en nog net niet van de stoel af zwijmelen met romcoms, jij wilt actie: bam, boom, hoop vuur en geknal! Dat soort shit. Je snapt me.

Enfin, ik zat de lijst door te zoeken op de superfijne Pathe app (ja, je leest sarcasme). En nadat ik Zwolle voor de 382 (!!) keer als mijn ‘favoriete’ bioscoop had aangegeven zag ik de film A Quiet Place ertussen staan. Ik las de korte beschrijving zo romantisch mogelijk voor en ik kreeg zowaar een duimpje omhoog. Schouderklopje voor mezelf: Stap 2: Geslaagd.

De Film
De film A Quiet Place gaat over twee ouders die hun kinderen beschermen tegen mysterieuze wezens die op aarde rondlopen en alles dood maken wat geluid maakt. Een soort van sonar/zeeslag spelletje, maar dan fakking eng! Binnen 5 minuten laat de film zien waarom stilte zo belangrijk is…

blog-recensie-filmPhotocredits: Paramount Pictures (youtube)

De film neemt je heel goed mee in dat scenario van overleven en aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. De stiltes die gebruikt worden in de film komen goed over en nemen je mee in het verhaal. Het filmwerk is prachtig en de emotie greep ons meerdere malen. Ook vond ik de film op veel momenten rete spannend en dat mijn vriendin dat ook vond was goed te voelen aan de mach4 handgreep om mijn hand en het bier wat de lucht in vloog bij menig schrikmoment. Gelukkig hadden we geen popcorn besteld…

blog-recensie-filmPhotocredits: Paramount Pictures (youtube)

Als je een film zoekt met spanning, emotie, een post-apocalyptische thema en geen heftige horror en science fiction, dan raad ik A Quiet Place zeker aan.

Eindoordeel: 9/10

Deel deze post

Over ons

Wij zijn een verliefd en inmiddels getrouwd stel die houden van reizen en dom ouwehoeren. Nieuwsgierig?

Contact met ons?

Dat kan! Klik hier.

Laatste berichten

Bekijk hier de laatste berichten per thema!

 Copyright © 2018 HuismanBoompjeBeestje