kleding-bamboe

De ademende bamboe kleding van Nooboo

Ja, je leest het goed. Kleding gemaakt van bamboe. Klinkt misschien raar, maar het verschil tussen bamboeviscose en katoen is te omschrijven als het gevoel dat je krijgt van kasjmier ten opzichte van wol. Bamboeshirts zijn dus heerlijk zacht, maar er zijn nog veel meer voordelen aan het dragen van deze kledingwaren.

Look good, feel good

Deze shirts zijn niet alleen mooi. Het katoen maakt de shirts extra sterk en daarnaast is bamboe antibacterieel. Antibacterieel betekent veel minder vervelende geurtjes. Maar ook voor mensen met een gevoelige huid is het dragen van een bamboeshirt erg prettig; bamboe is namelijk hypo-allergeen. Én alsof dat nog niet genoeg is zijn de bamboeshirts ook nog eens isolerend én verkoelend. De structuur van vezels zorgt ervoor dat ze verkoelend zijn in de zomer en verwarmend in de winter.

Over de zomer gesproken, bamboe houdt ruim 95% van schadelijke Uv-stralingen tegen. Katoen doet dit voor 75%!

Bamboe voor alle genders

Het merk Nooboo is 2 jaar geleden geboren op Bali en maakt sindsdien kleding gemaakt van bamboe. Inmiddels verkoopt Nooboo honderden t-shirts per maand. Deze shirts zijn gemaakt van 60% bamboe en 40% biologisch katoen.

De comfortabele, stijlvolle bamboeshirts zijn bij Nooboo verkrijgbaar voor mannen en vrouwen, in verschillende kleuren en stijlen. Zónder hinderlijke labels. Deze shirts zijn heerlijk voor binnen en buiten. Draag ze casual of sportief; it’s up to you!

Goed voor jou, goed voor het milieu

Dat kleding dragen dat gemaakt is van bamboe dus veel beter voor je is, hoeven we je denk ik niet meer te vertellen, maar dat is niet het enige. Het is namelijk ook een stuk beter voor het milieu. 

  • Bamboe produceert meer koolstofdioxide en ruim 30% meer zuurstof dan bomen.
  • Bamboe is 100% afbreekbaar, in tegenstelling tot vergelijkbare andere synthetische stoffen. 
  • Bamboe heeft alleen regenwater nodig. Daardoor bespaar je 3500 liter water per shirt. Dit staat gelijk aan 100 keer douchen!
  • Bamboe kan tot wel een meter per dag groeien. Dit maakt bamboe de snelst groeiende plant ter wereld.
  • Bamboe wordt geteeld zonder pesticiden. Van nature is de plant resistent tegen schimmels en insecten, dit maakt pesticiden overbodig.
  • Hetzelfde geldt voor bemesting. Bamboe zelf haalt genoeg energie en voedingsstoffen uit de grond.

Benieuwd naar deze kledingcollectie? Ontdek de bamboe kleding van Nooboo!

Deel deze post

Over ons

Wij zijn een verliefd en inmiddels getrouwd stel die houden van reizen en dom ouwehoeren. Nieuwsgierig?

Contact met ons?

Dat kan! Klik hier.

Laatste berichten

Bekijk hier de laatste berichten per thema!

 Copyright © 2018 HuismanBoompjeBeestje