logeren-bij-de-boswachter

5x logeren bij de boswachter

Wakker worden met het geluid van fluitende vogels, omgeven door bos en verder niks. Klinkt heerlijk, he? Zelfs in ons krappe kikkerlandje is het mogelijk om in totale rust wakker te worden: ga logeren bij de boswachter! Niet letterlijk natuurlijk, maar op een camping midden in het bos. Van Terschelling tot de Randmeerbossen: dit zijn 5 plekken waar je kunt overnachten in het bos.

Kampeerterrein Dasselaar in Zeewolde

Het Flevolandse kampeerterrein Dasselaar bevindt zich midden in de Randmeerbossen. Dit is trouwens niet zomaar een bos, je kampeert er namelijk in het grootste loofhoutbos van West-Europa! Het terrein heeft plaats voor tenten, caravans en campers. Zin in een BBQ? Dan kan je gebruik maken van het ontmoetingshuisje met een vaste BBQ onder een dak. In de omgeving zijn er open bosweiden, reusachtige populieren en bij mooi weer kun je een frisse duik nemen in het randmeer met vele strandjes. Je kunt tijdens je verblijf op pad met de boswachter om kennis te maken met de bewoners van de omgeving, zoals de vos.

logeren-bij-de-boswachter 

Kamperen bij de boswachter op Terschelling

Terschelling lijkt maar een smalle streep tussen de Waddenzee en de Noordzee, maar het eiland bestaat voor 80% uit natuur! De konijnen huppelen dan ook op het veld van kampeerterrein West op Terschelling. Het terrein ligt op twee kilometer van de haven,  dicht bij het dorp, en het Groene Strand is op steenworp afstand. Wil je even back to basic? Dan is dit kampeerterrein ideaal: het beschikt namelijk niet over elektriciteit. Mocht je tóch even je socials willen checken dan is er een sanitair gebouw waar wel stroom aanwezig is. In de vuurhut kun je genieten van een kampvuur op een gezellig avondje.  Er worden verschillende excursies aangeboden, bijvoorbeeld wildplukken, en ook is er een natuurschuur vlakbij waar je exposities kunt bezoeken over de natuur van Terschelling! Meer een avonturier? Dan kun je mee op kanotocht om te speuren naar de zeehond!

logeren-bij-de-boswachter

Boswachters hut in Norg

Wél overnachten bij de boswachter maar liever niet in een tent? Op camping Norgerberg in Drenthe kan je slapen in een heuse boswachters hut! De hut beschikt over alle basis kampeerbehoeften. Zo vind je er een kleine kinderslaapkamer met een stapelbed en een dinette die je makkelijk kan veranderen in een tweepersoonsbed. De hut wordt warm gemaakt met een ouderwets gezellig kacheltje en in de keuken vind je een kookplaat, koelkast, servies, pannen, een fluitketel, een koffiezetapparaat en stromend water. In de ochtend kun je lekker ontbijten met een goede bak koffie aan de houten picknickbank die buiten staat. Leuke manier van wakker worden!

Reeën spotten in Drenthe

Natuur en comfort: kampeerterrein De Kijl in een notendop. De Kijl ligt midden in het bos, ver van de geluiden van het verkeer. Op het kampeerterrein vind je ruime standplaatsen middenin de natuur van Het Sleenerzand in Drenthe. Het terrein beschikt over een modern sanitair gebouw mét vloerverwarming, een wasmachine en een droger. In de omgeving is van alles te doen: ga bijvoorbeeld hunebedden bekijken, naar de dierentuin in Emmen of afkoelen in één van de meertjes. Ook gaat de boswachter regelmatig op pad met de kampeerders: overdag met de kinderen om de natuur te ontdekken en in de avond met volwassenen om naar het wild te speuren. Zo kun je bijvoorbeeld een ree tegenkomen! 

logeren-bij-de-boswachter

Bijzonder overnachten in Bant

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder, op kampeerterrein de Veenkuil, kun je overnachten in een tipi, op een vlot of hoog in de boom! Het vlot ligt midden op de Kuinderplas, is 5×5 meter groot en voorzien van een onderwaterkoelkast en een kampvuurton. Kamperen in de boom doe je op een plateau op zes meter hoogte, die ook 5×5 meter groot is. Er staan 3 tipitenten op het terrein en er is een sanitair gebouw aanwezig. Natuurlijk kun je er ook gewoon kamperen met je tent, caravan of camper. Als je achter je tent voorzichtig een boomstammetje omdraait, zou het zomaar kunnen dat er een kleine watersalamander onder zit: een bijzondere diersoort! Vergeet niet om het boomstammetje weer terug te leggen 😉

logeren-bij-de-boswachter

Foto’s: Staatsbosbeheer

Deel deze post

Over ons

Wij zijn een verliefd en inmiddels getrouwd stel die houden van reizen en dom ouwehoeren. Nieuwsgierig?

Contact met ons?

Dat kan! Klik hier.

Laatste berichten

Bekijk hier de laatste berichten per thema!

 Copyright © 2018 HuismanBoompjeBeestje