beste-serie-tips

Bingewatchen in maart: tv-series die jij wilt zien!

Op zoek naar een goede serie om urenlang te kunnen bingewatchen? Hierbij mijn top 3 voor deze maand!

Het is weer zo ver. Je favoriete serie is ten einde gekomen. Het was waarschijnlijk weer het zoveelste open einde en eigenlijk ben je niet voldaan. Je wilde niet dat de serie eindigde en je hoopte dat er nog een seizoen is. Maar helaas, je hebt toch echt alle 3 seizoenen in twee weken er doorheen gesjeest. En nu is het probleem ontstaan dat je, en op z’n minst zo goed als de laatste, een nieuwe serie zoekt. Daarbij heb je waarschijnlijk ook niet alleen rekening met jezelf te houden maar zit er ook nog iemand naast je die er wat over te zeggen heeft. “Ik hou niet van romcoms!” of “niet alleen maar actie aub”.

Bingewatchen op Netflix

Hoe begin je de zoektocht? Die begint meestal op Netflix bij de aangeraden (en zogenaamde passende) serie’s. Hier kom ik meestal bedrogen uit omdat het vaak niet dezelfde standaard heeft die ik zoek in een serie. Vaak zijn het nieuwe series die gepromoot worden of door middel van een simpel algoritme naar voren komen. Dus: hierbij mijn 3 tips voor goede serie voor onder het dekentje op de bank met een goed wijntje of kop thee!

nieuwe-serie-tip

Tip 1: The Handmaid’s Tale

De serie bestaat inmiddels uit 2 seizoenen en de derde komt eraan. Het verhaal vindt plaats in een post apocalyptisch tijd en is zeer intrigerend. Wat zou er gebeuren als de samenleving zich niet meer kan voortplanten en er steeds minder kinderen worden geboren? Wat doe je dan als mens, als samenleving of als overheid? Deze serie vertelt het verhaal van wat er kan gebeuren als dit drama zich zou voordoen en volgt de zogeheten ‘Handmaid’ Offred. Een vrouw die in de nieuwe tijd een rol als draagmoeder heeft gekregen. Dit is tegen haar wil en de serie volgt haar en hoe zij omgaat met de situatie.

The Handmaid’s Tale is zeer mooi in elkaar gezet, videografisch maar ook qua script. De maker spaart je niet en neemt je vaak mee in kleine details. Ik wilde steeds maar verder en verder kijken, vandaar dat ik jullie kan vertellen dat ik tot het einde op het puntje van mijn stoel, uhh bank zat. Spannend, schokkend en niet ondenkbaar zijn de juiste woorden voor deze serie.

Mijn rating: 8.

nieuwe-serie-tip

Tip 2: Taboo

Een serie die plaatsvindt in het begin van de 19e eeuw. Hoofdpersonage James Keziah Delaney (gespeeld door niemand minder dan Tom Hardy) komt thuis na de oorlog en probeert het bedrijf van zijn vader weer op te bouwen, een scheepsvaart imperium. Hij wordt hierbij gedwarsboomd door de overheid en zijn grootste concurrent. Dit gaat gepaard met chantage, mishandelingen en zelfs moord. Moet ik nog uitleggen wie die Tom Hardy is? Nee toch? Die ken je wel! Kom op!? Of ben jij diegene die nooit een naam kan onthouden en even je geheugen moet worden opgefrist? Nou, vooruit: Tom Hardy kun je kennen van Dark Knight, Peaky Blinders, Mad Max, Inception, Venom, Dunkirk en nog veel meer! Eén van mijn favoriete acteurs kan ik je zeggen. Hierdoor had Taboo al een 1-0 voorsprong terwijl ik achteraf kan zeggen dat deze voorsprong totaal niet nodig was, want man, wat een top serie!

De serie is grim, donker en laat goed de tijd zien waar men in leeft. Het verhaal volgt hoofdpersonage Delaney en zijn aparte manier van zaken doen. Je krijgt nooit echt grip op wat er komen gaat en het personage bleef mij steeds verrassen. Dat er een steekje los zit bij het personage is wel duidelijk maar toch zijn de beslissingen die hij neemt helder en vaak doordacht. Gaat het Delaney lukken om zijn imperium op te zetten en niet onbelangrijk, dit proces te overleven? Apart, spannend en slim zijn de kernwoorden van deze serie.

Mijn rating? Een 9!

serie-tip-2

Tip 3: Black Mirror: Bandersnatch

Ooit wel eens een serie gekeken en gedacht “Serieus, wat een domme beslissing!” of “Nee, loop terug naar huis toe!” of “Sla hem neer en pak z’n pistool!” Nou, die tijd is zo goed als voorbij met de baanbrekende serie Bandersnatch

Wat deze serie zo goed maakt is dat je als kijker, mits je Netflix en digitale televisie hebt, je keuzes tijdens de serie maakt voor het hoofdpersonage. Je krijgt tijdens bepaalde scenes een keuze voorgelegd die je met je afstandsbediening kunt beantwoorden. Je kunt dus eindelijk bepalen of iemand links of rechts gaat zullen we maar zeggen, of toch niet?

Je volgt het hoofdpersonage Stefan, een jonge programmeur die een computerspelletje ontwikkeld gebaseerd op een fantasyroman. In het boek kunnen de lezers keuzes maken en hierdoor de richting van het verhaal sturen. Dit wil Stefan realiseren in een nieuw computerspel genaamd Bandersnatch. Je volgt Stefan in zijn keuzes, of jouw keuzes(?), en in zijn struggles om het spel tot een succes te maken. Stefan begint steeds meer zichzelf kwijt te raken tijdens het programmeren en alle factoren van buitenaf. Waar gaat jouw verhaal heen met de keuzes die je maakt?

Ik was blij verrast met deze nieuwe manier van een serie kijken! Door deze interactieve vorm van televisie werd Bandersnatch een hele bijzondere beleving.

Mijn rating? Een 8.

Deel deze post

Over ons

Wij zijn een verliefd en inmiddels getrouwd stel die houden van reizen en dom ouwehoeren. Nieuwsgierig?

Contact met ons?

Dat kan! Klik hier.

Laatste berichten

Bekijk hier de laatste berichten per thema!

 Copyright © 2018 HuismanBoompjeBeestje