kerstboom-versieren

We knew it: vroeg je kerstboom versieren maakt je gelukkiger

Kerst is voor veel mensen een magische periode. Bad enough is er een ongeschreven regel dat je je kerstboom niet op mag zetten totdat Sinterklaas weer uit het land is. Onzin, als je het mij vraagt. Maar… dat is vanaf nu verleden tijd! Ik vertel je waarom.

Beginnen de kerstkriebels al te komen en heb je zin om de kerstspullen tevoorschijn te halen? Dan heb ik goed nieuws voor je: het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het vroeg opzetten van je kerstboom je gelukkiger maakt. De kerstsfeer zorgt voor een neurologische verandering in je brein, en dit geeft je geluksgevoel een boost! Waarom komt dit niet als een verrassing?

Herinnering aan vroeger

Als je vroeg in de kerstsferen komt, word je herinnerd aan de tijd dat je nog in de kerstman geloofde en herleef je de opwinding die je toen kreeg. Daarnaast wakkeren alle lichtjes en kleuren ook onze gelukshormonen aan. En als klap op de piek (ha, ha) word je, door je met lichtjes versierde huis, ook nog eens gezien als een vriendelijk en gezellig mens. Ben je bijvoorbeeld net verhuisd en wil je graag nieuwe vrienden maken? Hang kerstversiering op! Redenen genoeg om de doos weer van zolder te halen, als je het mij vraagt.

kerstboom-versieren

Nieuwe tradities

Toch is er, net zoals aan elk verhaal, ook een keerzijde. Als je goede herinneringen hebt aan je kindertijd dan roep je natuurlijk met plezier die fijne periode weer op. Maar als de kerstperiode je aan een niet zo fijne tijd doet herinneren, heb je er misschien eerder een hekel aan. Is dat het geval? Zorg dan dat je dit jaar alles uit de kast haalt om er weer een fijne traditie van te maken deze kerstperiode. Beleef de magie bij één van de vele kerstmarkten, kruip onder een dekentje op de bank met een flinke kop warme choco, of boek een weekje weg naar de zon. Op die manier koppel je kerst aan andere dingen en niet aan die tijd die niet zo fijn was. Have a happy, merry Christmas!

Deel deze post

Over ons

Wij zijn een verliefd en inmiddels getrouwd stel die houden van reizen en dom ouwehoeren. Nieuwsgierig?

Contact met ons?

Dat kan! Klik hier.

Laatste berichten

Bekijk hier de laatste berichten per thema!

 Copyright © 2018 HuismanBoompjeBeestje