yoga-evy-app

De Yoga met Evy app: altijd je yogadocent bij de hand!

Het lijkt wel of iedereen het doet: Yoga. Voor de één is het hemels, de ander vindt het maar zweverig gedoe. Tegenwoordig vind je in iedere stad wel meerdere yoga studio’s, dus het aanbod is reuze. Maar wat nou als je geen yoga studio in je buurt hebt, of dat je het eerst eens thuis wilt proberen? Dan is een yoga app misschien wel wat voor je. Het enige dat je nodig hebt is comfy kleding en een yogamat. Wij hebben de app: Yoga met Evy voor je getest en delen onze ervaring met je!

De Yoga met Evy app

Het voordeel van de Evy app is dat je kan starten op jouw niveau. Heb je nog nooit aan yoga gedaan, of vind je het lastig om te kiezen tussen de verschillende lessen, dan kan je allereerst starten met de ontdekkingslessen. Hierin beoefen je Vinyasa yoga (dit is een les waarin je ritmisch van de ene naar de andere houding gaat) en Yin yoga (een les waarin je 3-5 minuten in één houding blijft). In de app vind je verder verschillende pakketten zoals Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Yoga voor Sporters en Zwangerschapsyoga.

Proefles 1 (gratis)

De eerst proefles duurt 30 minuten en heeft de focus op kracht. Je start (en eindigt) met een ontspanningsoefening. Evy zelf begeleid je in deze relatief rustige les; ideaal voor beginners. Er wordt ook uitgelegd wat je moet voelen bij welke pose en ook waar je op moet letten om blessures te voorkomen. Verwacht geen ingewikkelde poses maar een rustige les, ter kennismaking met yoga.

yoga-evy-app

Proefles 2 (gratis):

Deze les duurt 50 minuten en wordt begeleid door een Nederlandse man (Evy zelf was denk ik even aan het hardlopen, wat ik zelf een beetje vreemd vind als je bedenkt dat de app Yoga met Evy heet, maar dat terzijde…) Deze les gaat iets meer in een flow en hij is iets uitdagender. Het is hierbij handig als je wel een beetje wat van de houdingen weet, zodat je daar niet mee loopt te stuntelen. De leraar geeft goede aanwijzingen om de houdingen juist uit te voeren, maar hij heeft wel een beetje een saaie stem (persoonlijk vind ik het wel fijn wanneer je enthousiast gemaakt wordt). Hij geeft wel aan wat je kan voelen, zo weet je of je het ervaart zoals het bedoelt is.
Je begint en eindigt met een ontspanningsoefening, waarna je je dag fris en fruitig kunt voortzetten.

Kosten

De Start 2 Yoga lespakketten bevatten elk 7 lessen. Je betaalt €6,99 voor deze 7 sessies. Alle andere lespakketten bevatten 10 lessen en kosten €7,99 per pakket. Handig om te weten, is dat alle pakketten slechts éénmaal aangekocht hoeven te worden en dat je de lessen vervolgens onbeperkt kunt bekijken.

Eindconclusie

Als nieuwbakken yogi kan je hier prima terecht. Onderzoek lekker waar jij blij van wordt en vooral waar je je goed bij voelt. Ik word er, als gemiddeld ervaren yogi, alleen nog niet heel warm van. Niet zozeer vanwege de app maar mijn voorkeur gaat er toch naar uit om reallife yoga te beoefenen, vanwege de gerichte aanwijzingen en persoonlijke touch.

Yoga-evy-app

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je geen tijd om naar je yogastudio te gaan? Bekijk dan eens de website van Yoga Met Evy en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Namasté

Deel deze post

Over ons

Wij zijn een verliefd en inmiddels getrouwd stel die houden van reizen en dom ouwehoeren. Nieuwsgierig?

Contact met ons?

Dat kan! Klik hier.

Laatste berichten

Bekijk hier de laatste berichten per thema!

 Copyright © 2018 HuismanBoompjeBeestje